Imi plac cartofii acestia la nebunie si as putea sa ii mananc in fiecare zi. Sunt foarte simplu de facut si fara pic de grasime. Cand eram mica abia asteptam serile in care ii venea brusc cheful de gatit lui tata si punea la copt o tava mare, plina cu bunatatile astea. Ii puteti savura cu sosul preferat, sunt geniali cu usturoi sau ca garnitura langa orice preparat aveti voi chef.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 6 cartofi mari
  • 3 linguri de sare
  • 2L de apa rece
  • Optional: usturoi pisat sau fulgi de usturoi
  1. Instructiuni
  2. Primul pas este sa ii curatati de coaja, ii clatiti si ii taiati in felii groase. Un cartof mediu e numai bun de taiat in 6.
  3. Apoi ii asezati intr-un vas mare cu apa cat sa ii acopere si presarati 2-3 linguri de sare (eu am folosit grunjoasa de Himalaya), nu va ingrijorati, cartofii vor extrage din apa fix atata sare cata au nevoie.
  4. Dupa 30 de minute de leneveala vor fi numai buni de copt.
    Asa ca urmatorul pas este sa preincalziti cuptorul la 250 de grade, sa intindeti hartie de copt pe o tava si sa asezati cartofii.
  5. Coaceti timp de 10 minute la temperatura maxima pana capata o crusta aurie crocanta si apoi inca 30-35 de minute la 190 de grade, pentru a ramane moi si pufosi in interior.
  6. Cartofii sunt complet copti cand sunt aurii, rumeni si fac mici bule de aer la suprafata.