Delicioase si dulci, pudrate cu zahar sau sarate cu branza si putin usturoi, turtele iti umplu sufletul de bucurie de la prima muscatura din aluatul moale si cald. Iar astazi eu va voi arata reteta mea preferata de turte rapide, usoare si elastice, cu ulei de masline si un mix de seminte care le da o textura si un gust special.
In plus, nu aveti nevoie de multe ingrediente sau cantitati mari, aici eu am folosit un rest de faina #DeNearuncat pe care o mai aveam uitata in bucatarie.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 550g faina
- 350ml apa calduta
- 50ml ulei de masline
- 5g de drojdie uscata sau 10g de drojdie proaspata
- 10g sare
- 3 lingurite mix de seminte (puteti folosi orice seminte doriti, eu am folosit chia, susan, floarea soarelui si dovleac)
- Instructiuni
- Se amesteca drojdia cu apa calduta pana cand aceasta este complet dizolvata, adaugati treptat faina in timp ce amestecati cu o lingura.
- Adaugati sarea si mixul de seminte si amestecati (veti obtine un aluat moale si lipicios).
- Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca aproximativ 30 de minute.
- Dupa ce aluatul a dospit suficient, puneti o tigaie non-aderenta la incins pe aragaz, la foc mediu.
- Cu o lingura faceti “buline” de aluat pe tigaie (eu le fac mai micute, de aproximatix 10 cm diametru) pe care le intoarceti imediat ce incep sa devina maronii-aurii si cu mici pete negre, fix ca cele de pe plita.
- Cand sunt gata, frecati-le bine bine cu usturoi pe ambele parti. Stropiti cu ulei si presarati sare & patrunjel