Usoara si racoritoare, aceasta inghetata vegana este tot ce ti-ai putea dori intr-o zi fierbinte de vara.

Am folosit doar cateva ingrediente, dar toate foarte aromate si de cea mai buna calitate. Le gasiti ai voi pe https://vegis.ro.

Apa de trandafiri de la Niavis este delicata si parfumata, iar marele plus este ca o puteti folosi atat in bucatarie, dar si cu uz cosmetic.

Fisticul crud de la Solaris este cel care da textura placuta acestui desert, iar siropul de agave indulceste exact atat cat trebuie, fara pic de zahar.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 Conserva crema de cocos
  • 15 ml apa de trandafiri
  • 15g petale de trandafiri
  • 100g fistic fara coaja
  • 1 jumatate de lingura de coaja de lamaie
  • 50 ml sirop de agave
  • 1 banana
  • Optional: conuri de inghetata
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender amestecati toate ingredientele pentru inghtata.
  3. Turnati amestecul omogen intr-o caserola sau in forme speciale de inghetata.
  4. Lasati la congelator minim 5-6 ore sau pana cand capata o consistenta ferma.
  5. Inainte de a servi lasati caserola la temperatura camerei 5-10 minute sau pana cand devine usor de scos cu un scooper sau o lingura.
  6. Serviti alaturi de desertul preferat sau ca atare in conuri speciale pentru inghetata.