Cirese, caize, zmeura, coacaze rosii si negre, toate reunite intr-o tarta cu blat umed si pufos. Acest blat este facut cu iaurt si este aromat cu vanilie si lamaie fiind usor de adaptat pentru toate prajiturile cu fructe de vara aceasta. Il puteti folosi si pentru tarte cu visine sau piersici. O sa va placa sigur pentru ca se face extrem de usor.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 5 oua
- 200g zahar
- 200g iaurt
- 200g faina
- 10g praf de copt
- 50ml ulei
- sucul si coaja de la o lamaie
- 700-800g fructe (in cazula acesta cirese, zmeura, caise, coacaze)
- Optional: 50g fulgi de migdale
- Extra: zahar pudra
- Instructiuni
- Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de fructe.
- Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati fructele apasand usor. Optional presarati si fulgii de migdale
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor maronie.
- Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.