“Cat de mare o fi un ou mic?” – Va mai amintiti aceasta intrebare care rula la tv in copilaria noastra?

Stiti de unde o stim toti acum? Din reclama #DrOetker din anii 2000.

Nu-mi vine sa cred ca au trecut 25 de ani de cand @DrOetker_Ro da o mana de ajutor tuturor pasionatilor, amatorilor si incepatorilor in bucatarie din Romania.

Multi ani traiasca, multi ani traiascaaaa, la multi aaani!

M-au ajutat si pe mine praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie Finesse de la Dr. Oetker in pregatirea acestui Triffle cu capsune (si alte fructe surpriza la interior).

Triffle este un desert de sarbatoare, care se pregateste direct in borcan, cu blat pufos de pandispan, crema aerata si multe fructe sau dulceata, perfect pentru toti pofticiosii mari si mici.

Va arat in stories cat de usor il puteti pregati si voi acasa, cu ingrediente simple, in aproximativ o ora.

Si da, aveti nevoie de un borcan maaaare! Sau…cat de mic o fi un borcan mare?

Va amintiti si de capsunica ochioasa de acum 25 de ani?

Sa nu uit nici de vestile bune, doar nu va imaginati ca Dr. Oetker nu isi sarbatoreste ziua cu cadouri pentru noi? Cumparati ingrediente pentru prajituri, decoratiuni sau Original Pudding si puteti castiga o super bucatarie in valoare de 25.000 de euro – aflati mai multe pe www.dulceromanie.ro/.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Am umplut un borcan de 1,5kg. Pentru blat: 2 oua
  • 100g zahar
  • 150g iaurt
  • 100g faina
  • 25ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic Finesse coaja de lamaie
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • Pentru crema: 500ml frisca lichida indulcita (daca nu e indulcita adaugati zahar pudra dupa gust)
  • 250g mascarpone
  • 1 lingurita esenta de vanilie/lamaie
  • 500g fructe proaspete
  • 200g dulceata preferata
  • Pentru sirop: 100ml lapte
  • 10ml vanilie
  • 50g zahar
  1. Instructiuni
  2. Amestecati ingredientele pentru aluat intr-un bol pana la omogenizare.
  3. Coaceti acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 10-15 minute la 180C sau pana cand aluatul devine ferm si auriu (timpul poate varia in functie de dimensiunea tavii).
  4. Dupa coacere decupati in cercuri pe dimensiunea borcanului blatul (daca folositi altfel de recipiente, puteti taia blatul cubulete).
  5. Intre timp pregatiti crema mixand frisca, mascarpone, esentele si zaharul pudra (daca frisca nu este deja indulcita, daca nu, ajustati dupa gust). Mixati pana obtineti o crema ferma si aerata.
  6. Lasati crema la frigider si pregatiti siropul: fierbeti laptele, zaharul si vanilia (esenta sau pastaie) pana cand zaharul este complet topit.
  7. E acum timpul sa montati triffleul, yaaay! In borcan sau recipientul ales de voi asezati un cerc de blat, turnati sirop de lapte (1-2 linguri, cat sa patrunde blatul). Intindeti un strat de dulceata, unul de crema, si apoi fructele proaspete alese de voi. Repetati pana ce umpleti borcanul sau recipientul si pastrati la frigider minim 2 ore inainte de servire.