Daca va place Carrot Cakeul, dar doriti sa incercati o varianta fara zahar, fara coacere, 100% raw vegana si fara gluten, atunci am pentru voi desertul perfect. O felie de rasfat fara pic de vinovatie, pentru ca aceasta prajitura raw este facuta doar din nuci, caju, curmale, si stafide, aromatizata cu putina scortisoara si un strop de esenta de rom.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 300g nuci
  • 1 morcov ras fin
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150g curmale fara samburi
  • 2 linguri de scortisoara
  • 80g ulei de cocos
  • Pentru crema: 150g caju
  • 100g stafide aurii
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50g ulei de cocos
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pune la hidratat nucile si fructele uscate. Veti avea nevoie de 4 boluri.
  3. In fiecare bol puneti: nucile, caju, stafidele si curmalele. Adaugati pe rand apa fierbinte in fiecare bol cat sa acopere in totalitate ingredientele.
  4. Lasati la hidratat minim 2 ore inainte de a pregati acest desert.
  5. Dupa ce nucile si fructele uscate s-au hidratat si au devenit mai moi le puteti mixa, dar doar dupa ce le scurgeti de apa.
  6. Intr-un blender/chopper puneti mai intai ingredientele pentru blat: nucile, curmalele, uleiul de cocos, morcovul, esenta de rom si scrortisoara. Mixati pana cand obtineti un amestec sfaramicios dar care totusi poate fi presat cu usurinta pentru a da forma blatului.
  7. Asezati acest amestec pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt sau folie de plastic (va v-a ajuta sa scoateti mai usor prajitura). Eu am folosit o tava de 20x 27cm. Nivelati usor cu mainile umezite si asigurati-va ca aceasta compozitie este foarte bine presata.
  8. Mixati acum si crema din caju, stafide,ulei de cocos, esenta de vanilie si optional mai puteti adauga putina apa/lapte vegetal daca optati pentru un topping mai fin sau cremos.
  9. Dupa ce ati obtinut un amestec omogen mutati peste blatul deja montat. Presati cu o lingura si acest strat si nivelati.
  10. Lasati la frigider minim 3-4 ore inainte de feliere.
  11. Acest desert poate fi pastrat pana la 3 zile in frigider, sau congelat timp de o luna.