Cel mai iubit desert al verii, fara coacere, racoritor si cu iz de vacanta, poate fi acum savurat si de cei mai mici prichindei! Pentru ca am combinat ingrediente delicios de sanatoase, astfel incat sa evitam ouale crude, cafeaua si zaharul in exces din mult iubitul Tiramisu.

Am facut o crema fina din Iglu de lapte de la Delaco Junior, am folosit carob in loc de cafea sau cacao si am decorat cu capsunele proaspete si mici fantome bogate in calciu.

Hai sa va arat ce usor il pregatim.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 16 piscoturi
  • 150ml lapte cald
  • 3 lingurite pudra de carob
  • 2 lingurite miere
  • Pentru crema: 2 cutii Iglu de lapte Delaco Jr.
  • 50ml iaurt/iaurt grecesc
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 60ml miere
  • Pentru decor: 2 linguri pudra de carob
  • 1 cutie Fantome Delaco Junior
  • 6 capsune proaspete
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender mixati toate ingredientele pentru crema pana cand obtineti un amestec omogen.
  3. Intr-o tava/ caserola asezati un strat de piscoturi bine inmuiate in amestecul de lapte cald, miere si carob.
  4. Peste primul strat turnati jumatate din crema obtinuta
  5. Repetati cu inca un strat de piscoturi insiropate
  6. Repetati cu restul de crema obtinuta
  7. Pudrati carob si decorati cu fantomele si capsunele
  8. Lasati la rece minim 3-4 ore pentru a putea fi usor de portionat