Aceste briose sunt perfecte in cazul in care evitati lactatele si ouale, sunteti vegani sau tineti post. Pentru ca toate ingredientele sunt de origine vegetala, prajiturelele aceastea usoare si gustoase sunt gata foarte repede.

Am inlocuit ouale cu aquafaba #DeNearuncat (apa din conservele de naut sau apa obtinuta la fierberea nautului) si am adaugat unt de arahide si cu ulei de cocos.

A iesit delicioasa, pufoasa, umeda si guilt-free. E si ocazia perfecta sa folositi niste dulceata #DeNearuncat pe care o mai aveti uitata prin camara pentru ca in aceasta reteta, dulceata, magiunul, gemul sau marmelada pot inlocui perfect lactatele care leaga compozitia.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Aquafaba #DeNearuncat de la o conserva de naut de 400g (sau 4 oua)
  • 4 linguri de dulceata (eu am folosit magiun) –
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 250 g de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100ml de apa plata sau lapte vegetal (adaugai treptat doar daca consistenta aluatului este prea ferma)
  • fructe, nuci sau ciocolata pentru topping.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, pudra de scortisoara, untul de arahide, apa, dulceata si uleiul de cocos.
  3. Inainte de a bate spuma de aquafaba preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Spuma se adauga doar la final, cu putin timp inainte de a baga tava in cuptoțr.
  4. Intr-un al doilea vas, folosind un mixer, amestecati la viteza maxima aquafaba pana cand aceasta capata consistenta albuselor batute pentru bezea
  5. Chiar inainte de a baga tava in cuptor, incorporati rapid spuma in amestecul din celalalt bol, integrand cate putin, cu miscari usoare de jos in sus. Astfel veti pastra textura aerata si pufoasa, iar aluatul de briose va creste in timpul coacerii.
  6. Turnati compozitia intr-o tava de briose, in forme speciale de silicon sau chiar intr-o tava de chec (daca vreti sa faceti sub aceasta forma) tapetata cu hartie de copt si presarati rapid fructele sau nucile si mutati totul in cuptor.
  7. Lasati la copt timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade, sau pana cand capata o crusta cu mici crapaturi la suprafata.
  8. Pentru a va asigura ca s-au copt si in interior testati folosind o scobitoare. Daca aceasta iese curata din briose inseamna ca s-au copt.