Fie ca ati crescut cu acest desert de sarbatoare, fie ca sunteti in cautarea unei retete rapide de Craciun, va veti indragosti sigur de aceste mici Semiluni cu nuci si lamaie. Compozitia se face folosind un singur bol si forma adorabila o puteti da taind blatul cu un pahar.
Mi-a fost draga prajiturica aceasta inca din copilarie si fiecare semiluna venea cu un val de amintiri frumoase si caldura in suflet. De unde vine dragostea mea pentru acest desert simplu va povestesc intr-un articol De la Sat.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 oua mari (3 oua mici)
- 150g de unt (puteti folosi si unt de cocos)
- 100g de nuci macinate (puteti folosi si migdale/caju/alune de padure/arahide)
- Coaja de la o lamaie
- 1 lingura de extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
- 150g zahar
- Zahar pudra pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol incapator mixati la viteza mica toate ingredientele de mai sus.
- Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unt.
- Coaceti timp de 30’ la 180C sau pana cand capata o nuanta maronie si o textura ferma atunci cand apasati pe aluat.
- Scoateti blatul din tava si lasati sa se raceasca complet.
- Taiati formele de semiluna folosind un pahar (prima data un cerc, apoi continuati din locul perforat formand mici semiluni).
- Pudrati cu zahar pudra.
[…] de lămâie, frăgezită cu multe nuci măcinate și decupată direct în tavă cu paharul, prăjitura Semiluna era „dulcele crăciunesc” pe care l-aș fi putut mânca de dimineață până […]