Mai sunt doar 45 de zile pana la Craciun, iar prietenii de la Bonami.ro m-au provocat sa va prezint o reteta in 3 moduri diferite. Astazi vorbim despre casutele de turta dulce, din blat pufos, aromate cu cardamom, scortisoara si nucsoara. Eu am folosit o tava Nordic Ware pentru a le da forma speciala, dar voi le puteti face in orice forma doriti, chiar si de briose.
Puteti gasi si celelalte doua variante de casute de turta dulce (moderna si usoara) aici.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g faina
- 100g zahar
- 100g zahar melasat
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 125g iaurt
- 125g unt moale
- 4 oua
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cardamom
- 1 lingurita nucsoara
- Instructiuni
- Tapetati tava sau formele cu unt si faina si apoi lasati-o in frigider pana cand veti coace turta dulce.
- Intr-un bol amestecati pe rand galbenusurile cu zaharul, zaharul melasat, iaurtul, mirodeniile, faina, praful de copt si sarea.
- Intr-un al doilea bol amestecati albusurile pana cand capata consistenta ferma de bezea.
- Incorporati amestecul de galbenusuri in cel de albusuri, cu miscari lente de jos in sus.
- Turnati compozitia in tava rece, lasand loc pentru ca aluatul sa creasca. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute, sau pana cand capata o crusta aurie si o textura ferma.
- Decorati dupa preferinte, cu zahar pudra, glazura sau nuci macinate.