Sa ciocnim pentru acest Tiramisu cu zmeura absolut minunat! Il puteti face si voi extrem de usor, in cateva minute, cu doar cateva ingrediente simple si in portii perfecte pentru fiecare prieten sau membru al familiei. Si arata atat de elegant, nu?
Recunosc ca eu nu sunt mare fana oua crude in retetele mele, asa ca am inlocuit ouale cu frisca lichida si mi se pare ca s-a potrivit de minune. A iesit o crema aerata si pufoasa care s-a potrivit de minune cu aroma fina de zmeura.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g mascarpone
- 200ml frisca
- 100g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100ml espresso
- 250g zmeura
- 20g cacao
- 20 piscoturi
- Extra: fructe, piscoturi, cacao pentru decor
- Instructiuni
- Intr-un bol mixati crema de mascarpone cu frisca lichida, zaharul si esenta de vanilie, pana cand obtineti un amestec aerat si omogen.
- In pahare inalte de vin asezati pe rand: un strat din 2-3 piscoturi rupte grosier cu mana.
- Stropiti cu 1-2 linguri de espresso.
- Adaugati un strat de 6-7 zmeure proaspete.
- Adaugati un strat generos de crema de mascarpone (2-3 linguri, in functie de cat de mare este paharul) si pudrati cacao cat sa acoperiti crema.
- Repetati aceste straturi pana cand ajungeti la marginea de sus a paharlui.
- Pudrati cu cacao si decorati cu fructe proaspete si piscoturi.
- Lasati sa se raceasca in frigider minim 2 ore inainte de servire.