Magia momentelor acelea cand ne strangem intr-o zi friguroasa de toamna, in bucatarie, este data mai ales de cei dragi, iar luna aceasta alaturi de Flavius si Otilia am pregatit un desert tare drag mie pentru cel mai recent #BakingChallenge lansat de Dr. Oetker. Nuci cu crema de cacao. Eu am framantat alutul, Flavius a curatat nucile si Otilia a furat cate o coaja in timp ce le pregateam.

Sunt tare curioasa care este desertul familiei tale, pentru ca aceasta este tema acestei luni. Inscrie-te pe siteul Dr. Oetker cu o poza a preparatului la care poftesc mereu cei dragi tie si poti castiga 1000 de euro.

O veste buna esti si faptul ca cei de la Dr. Oetker s-au decis sa imparta magia acestor zile si cu cei de la Sos Satele Copiilor si pentru fiecare reteta postata vor dona 1 euro. Si daca familia voastra e tare pofticioasa si aveti mai mult de 1 reteta preferata, in fiecare zi va puteti inscrie cu pana la 3 poze.

Have fun!

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 500g faina
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • Pentru umplutura: 5linguri de cacao
  • 200 g biscuiti
  • 3 linguri de zahar
  • 250ml lapte
  • 150g nuci
  1. Instructiuni
  2. Se framanta un aluat omogen din faina, praf de copt, sare, zahar, coaja de lamaie, vanilie, oua si unt. Daca acesta ramane sfaramicios si nu se lipeste, adaugati o lingura de apa si framantati pana cand il puteti modela. Acoperiti-l si lasati-l la frigider 30 de minute.
  3. Intre timp pregatiti o crema din: nucile pisate amestecate cu biscuitii pisati (fie in blender, mojar, masina de tocat sau intr-o punguta presata cu un rulou de aluat) cacao, zahar si lapte.
  4. Modelati cu mainile bilute de aluat potrivite in functie de dimensiunea formelor in care veti coace nucile. Daca nu aveti o forma speciala puteti face chiar si biscuiti rotunzi pe care sa intindeti apoi crema si inca un biscuite.
  5. Coaceti fiecare biluta in forma speciala panca cand aceasta capata o culoare auriu-maronie. Taiati marginile inainte de a se raci pentru ca apoi vor fi tari si mai greu de manevrat fara sa se crape.
  6. Umpleti fiecare jumatate de nuca cu crema de cacao si lipiti cate doua jumatati.
  7. Optional puteti decora pudrand zahar vanilat sau zahar pudra.