E magic cum mancarea gatita cu drag si ingrediente bune ne face sa apreciem mai mult zilele de Sarbatori.
Asa ca astazi va servesc cu o felie de Tarta cu Ciocolata de casa, un adevarat vis frumos. Se face extrem de usor si rapid si e perfecta de daruit, daca sunteti invitati la un brunch sau pranz de Sarbatori. Sigur o sa surprindeti gazdele si invitatii cu aceste bunatati. Un gest mic si apetisant le va face tuturor ziua mai frumoasa!

Desi nu aveti nevoie de ingrediente complicate pentru aceste proparate, e extrem de important sa fie unele de calitate. Untul Lurpak este versatil si da gust si textura oricarui preparat, fie el dulce sau sarat. Ciocolata de casa a capatat o textura fina si catifelata.

Am folosit #Lurpark unt usor sarat pentru tarta cu ciocolata de casa si tare bine s-a potrivit printre aromele festive. 

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru crusta: 300g faina
  • 150g unt Lurpak usor sarat
  • 90g zahar
  • 2 oua
  • 10g praf de copt
  • 2 lingurite coaja de portocale
  • Pentru ciocolata de casa: 300g lapte praf
  • 125g de unt Lurpak usor sarat
  • 80ml apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100g zahar
  • 50g cacao
  • Pentru decor: 100g nuci
  1. Ingrediente
  2. Framantati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un aluat moale si omogen.
  3. Intindeti bine aluatul pe o suprafata curata si asezati pe o tava de tarta.
  4. Faceti mici gaurele in aluatul de pe tava, folosind o furculita.
  5. Coaceti timp de 15 minute la 180C sau pana cand crusta devine ferma si aurie.
  6. Pregatiti ciocolata de casa astfel: intr-o cratita amestecati untul, zaharul, apa si esenta de rom.
  7. Fierbeti acest amestec timp de 7-8 minute (amestecati usor pentru a va asigura ca untul si zaharul sunt complet topite).
  8. Intr-un bol amestecati laptele praf si cacao.
  9. Imediat dupa ce ati luat amestecul lichid de pe foc turnati-l peste cel de lapte praf & cacao.
  10. Amestecati foarte repede (puteti folosi un mixer) pentru ca se va intari imediat.
  11. Turnati peste crusta de tarta deja coapta.
  12. Decorati cu nuci si lasati la frigider minim 2 ore inainte de a felia.