Galette cu fructe de padure – un desert atat de simplu incat si un copil il poate face!
Tot farmecul ei sta in imperfectiunea si vibeul rustic, asa ca puteti face din aceasta tarta o activitate draguta alaturi de cei mici, fara sa va faceti griji ca s-ar putea sa nu iasa. Iese sigur!
Am facut aceasta tarta impreuna cu manutele harnicute ale fetitei mele, ne-am distrat si ne-am bucurat de o tarta divina si parfumata, cu blat fraged si aromat, umplura magica de zmeura, coacaze si agrise din gradina noastra.
Reteta
- Timp de gatire: 85 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru crusta: 300g faina
- 150g unt
- 90g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 10g praf de copt
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 lingura esenta de lamaie
- Pentru umplutura:
- 500g fructe de padure proaspete sau congelate (noi am folosit un amestec de zmeura, coacaze si agrise)
- 100g zahar/indulcitorul preferat
- 1 lingura amidon
- Optional: menta proaspata/ zahar pudra pentru decor
- Instructiuni
- Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati primele 2 oua si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
- Dupa ce aluatul s-a racit, pe o foaie de hartie de copt pudrata cu faina intindeti aluatul intr-o foaie subtire neregulata. Nu va faceti griji daca forma este imperfecta, acesta e farmecul tartelor rustice.
- Intr-un bol amestecati fructele si zaharul cu o lingurita de amidon astfel evitati sa iasa zeama in afara tartei.
- Acum urmeaza partea delicioaaasa: In mijlocul foii de aluat asezati fructele si presati usor cu o furculita cat sa nivelati umplutura. Pastrati 5 cm la marginea aluatului fara umplutura, aceste margini vor fi pliate peste umplutura.
- Pliati usor peste umplutura marginile de aluat.
- Coaceti timp de 45 de minute la 170C in cuptorul preincalzit.
- Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata sau decorata cu zahar pudra.