Noua mereu ne mai ramane cate o portie de piure de cartofi in plus. Dar asta nu e neaparat o problema, pentru ca uite asa a luat nastere aceasta reteta delicioasa de chiftelute de cartofi cu mozzarella. Super moi, pufoase, cu branza bine topita in interior si delicios de crocante la exterior. Sunt perfecte cu un sos de rosii picant sau un sos cremos de iaurt cu usturoi. O sa va placa si voua cu siguranta.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g mozzarella sau alta branza rasa
  • 1 ou
  • 100g faina
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 200g piure de cartofi
  • un praf de sare
  • 150g pesmet
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati piureul de cartofi, oul, mozzarella, sarea, cimbrul si faina pana cand obtineti un amestec omogen asemanator cu un aluat sfaramicios.
  3. Cu mainile umezie modelati bilute de 3-4 cm diametru.
  4. Treceti fiecare chifteluta prin pesmet si asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Coaceti timp de 25-30 de minute la 190C sau pana cand sunt crocante si bine rumenite la exterior.