Aceasta este una dintre cele mai iubite tarte frantuzesti, cu ingrediente nesofisticate, dar extrem de gustoasa, cu o crema fina si aromata pe baza de frisca si ciocolata alba, capsune proaspete si parfumate si un jeleu cu lamaie si menta de vis!

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 250g faina
  • 140g unt
  • 100g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema: 500ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 40g amidon din porumb/ gris
  • 1 praf de sare
  • 30g unt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • Pentru topping: 500g capsune feliate
  • Pentru jeleu: 50ml sirop de capsune
  • 400ml apa
  • sucul de la o lamaie
  • 5 frunzulite de menta
  • 6 foi de gelatina
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un aluat ferm, usor sfaramicios.
  3. Intindeti aluatul pe o tava de tarta, perforati cu o furculita pe toata suprafata aluatului si coaceti timp de 15-20 de minute la 180C sau pana cand aluatul devine ferm si rumen.
  4. Intre timp pregatiti crema: Intr-o oala media amestecati frisca, galbenusurile, amidonul, sarea, zaharul, vanilia si untul, pana cand amestecul este foarte bine omogenizat.
  5. Fierbeti si amestecati pe foc mic pana cand incepe sa se inchege si sa capete consistenta cremoasa. Lasati apoi sa se raceasca complet.
  6. Dupa racire, asezati intindeti crema in baza de tarta si decorati cu feliile de capsune.
  7. Pregatiti apoi si jeleul, amestecand toate ingredientele pentru acesta, intr-o craticioara, pe foc mic. Lasati sa se raceasca dupa fierbere si topirea completa a gelatinei.
  8. Cand jeleul (inca lichid) ajunge la temperatura camerei, il puteti turna pe intreaga suprafata a tartei. Lasati apoi sa se raceasca la frigider, minim 2 ore.