Daca ai pofta de ceva usor, gustos si plin de culoare, dar care totusi tine de foame si pofta, quiche-ul asta e fix ce trebuie. Blatul e fraged si crocant, iar umplutura are textura cremoasa si densa, cu gust bogat si aromat. Combinatia dintre mazarea dulce si crema de branza e fresh si surprinzatoare, perfecta pentru o masa relaxata, fie ca e brunch de weekend sau pranz/cina in timpul saptamanii.


🌱 De ce merita sa-l incerci?

  • Pentru ca mazarea da o nota de prospetime si o culoare care inveseleste orice farfurie.
  • Pentru ca blatul fraged si crocant face echipa excelenta cu umplutura fina si cremoasa.
  • Pentru ca se face usor, e versatil si arata minunat pe masa.
  • Pentru ca e genul de preparat care merge cald, rece sau reincalzit – mereu delicios.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 400g faina;
  • 1 lingurita sare
  • 170g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de apa rece (sau cat este necesar pentru a omogeniza aluatul)
  • Pentru umplutura: 5 oua;
  • 250g branza crema de branza de capra
  • 250g mazare fiarta/congelata/din conserva
  • 1 ceapa mica tocata
  • sare si piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg framantati un aluat din faina, unt, praf de copt, ou si sare pana gand obtineti un aluat sfaramicios, nisipos.
  3. Adaugati apa rece treptat pana cand observati ca aluatul se omogenizeaza si devine ferm.
    -Intindeti aluatul pe o tava rotunda de tarta. Faceti mici gaurele cu o furculita pe toata suprafata acestuia.
  4. Intr-un al doilea bol amestecati branza cu ouale, condimentele, ceapa tocata si mazarea, pana cand obtineti o compozitie fina si omogena.
  5. Turnati amestecul obtinut peste aluatul de tarta.
  6. Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C – cu caldura sus si jos (fara venitilatie) si apoi inca 10 minute la aceeasi temperatura, dar cu caldura doar in partea de jos.
  7. Feliati dupa racire si savurati acest quiche alaturi de legumele sau sosurile preferate.

Tips & tricks pentru un quiche reusit

  • Pentru si mai multa aroma, adauga coaja rasa de lamaie in compozitie – se potriveste minunat cu mazarea chiar daca suna ciudat:))
  • Foloseste un aluat de casa cu unt, dar daca nu ai timp, poti folosi si aluat cumparat.
  • Se potriveste perfect cu o salata de rucola, ridichi si lamaie.
  • Merge pastrat in frigider 2-3 zile si reincalzit usor in cuptor – textura ramane perfecta.