Daca ai pofta de ceva usor, gustos si plin de culoare, dar care totusi tine de foame si pofta, quiche-ul asta e fix ce trebuie. Blatul e fraged si crocant, iar umplutura are textura cremoasa si densa, cu gust bogat si aromat. Combinatia dintre mazarea dulce si crema de branza e fresh si surprinzatoare, perfecta pentru o masa relaxata, fie ca e brunch de weekend sau pranz/cina in timpul saptamanii.
🌱 De ce merita sa-l incerci?
- Pentru ca mazarea da o nota de prospetime si o culoare care inveseleste orice farfurie.
- Pentru ca blatul fraged si crocant face echipa excelenta cu umplutura fina si cremoasa.
- Pentru ca se face usor, e versatil si arata minunat pe masa.
- Pentru ca e genul de preparat care merge cald, rece sau reincalzit – mereu delicios.

Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru aluat: 400g faina;
- 1 lingurita sare
- 170g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 2-3 linguri de apa rece (sau cat este necesar pentru a omogeniza aluatul)
- Pentru umplutura: 5 oua;
- 250g branza crema de branza de capra
- 250g mazare fiarta/congelata/din conserva
- 1 ceapa mica tocata
- sare si piper dupa gust
- Instructiuni
- Intr-un bol larg framantati un aluat din faina, unt, praf de copt, ou si sare pana gand obtineti un aluat sfaramicios, nisipos.
- Adaugati apa rece treptat pana cand observati ca aluatul se omogenizeaza si devine ferm.
-Intindeti aluatul pe o tava rotunda de tarta. Faceti mici gaurele cu o furculita pe toata suprafata acestuia. - Intr-un al doilea bol amestecati branza cu ouale, condimentele, ceapa tocata si mazarea, pana cand obtineti o compozitie fina si omogena.
- Turnati amestecul obtinut peste aluatul de tarta.
- Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C – cu caldura sus si jos (fara venitilatie) si apoi inca 10 minute la aceeasi temperatura, dar cu caldura doar in partea de jos.
- Feliati dupa racire si savurati acest quiche alaturi de legumele sau sosurile preferate.
Tips & tricks pentru un quiche reusit
- Pentru si mai multa aroma, adauga coaja rasa de lamaie in compozitie – se potriveste minunat cu mazarea chiar daca suna ciudat:))
- Foloseste un aluat de casa cu unt, dar daca nu ai timp, poti folosi si aluat cumparat.
- Se potriveste perfect cu o salata de rucola, ridichi si lamaie.
- Merge pastrat in frigider 2-3 zile si reincalzit usor in cuptor – textura ramane perfecta.