Voi ce faceti in bucatarie pentru a fi mai sustenabili? Spuneti-mi in comentarii, facem schimb de tips & tricks, si ne inspiram impreuna.

Incep eu, pentru ca cei de la Garanti BBVA Romania mi-au dat #LeapasaVerde sa pregatesc o reteta 100% planet friendly, cu ce mai aveam prin frigider:

-Dupa cum stiti deja, incerc sa reciclez orice ingredient #DeNearuncat din frigider, asa ca astazi facem o tarta Ratatouille cu felii de legume ramase de la gratar, rosii din piata si branza ramasa de la un platouas. 

-Pentru ca vreau sa ma asigur ca ingredientele isi pastreaza prospetimea le pastrez in caserole de sticla, pentru ca incercam sa evitam recipientele de plastic pe cat de mult posibil.

-Folosesc ustensile din lemn atunci cand gatesc, nu doar pentru ca sunt mai rezistente dar si pentru ca astfel nu elibereaza toxine sau microplastic in alimente.

-Va recomand si voua sa folositi in bucatarie textile organice, fie ca e vorba de carpele de sters, sorturi sau servete pentru ca rezista ani intregi si se curata mult mai usor decat materialele sintetice.

-Si daca tot vorbim de textile, noi am inlocuit sacosele de plastic cu traistutele de panza pe care le tinem in masina pentru fiecare vizita la piata si supermarket.

-Recent am descoperit si magia tocatoarelor de sticla, ce sunt extrem de usor de curatat, nu absorb si deci nu pot dezvolta culturi de bacterii pe suprafata lor si nu pastreaza mirosul alimentelor taiate.

Sunt cativa pasi mici, extrem de usor de pus in aplicare prin care cu totii putem trai si gati cu mai multa grija si iubire fata de mediu.

Iar cei de la Garanti BBVA ne incurajeaza pe toti sa adoptam un stil de viata mai sustenabil si deci mai curat & sanatos. Astfel protejam ecosistemul, ne imbunatatim calitatea vietii si pastram resursele naturale pentru generatiile ce ne vor urma.

Cei de la Garanti BBVA Romania a au introdus la randul lor sustenabilitatea printre prioritatile lor si va invit sa aruncati un ochi pe pagina lor pentru mai multe idei usor de pus in practica pentru o viata mai sustenabila. Eu am salvat deja cateva postari!

Let’s #GoGreen