Primavara este aici, asa ca hai sa profitam din plin de toate culorile sale delicioase! Briosele acestea dragute sunt sanatoase datorita spanacului din aluat, in timp ce arata absolut adorabil si au un gust minunat datorita „fantomelor” de branza calcica de la Delaco Junior.
Aceste floricele sigur nu vor rezista prea mult in bucataria voastra, pentru ca cei mici le vor adora fie ca le savureaza ca gustare sau pachetel pentru scoala/ gradinita.

Aluatul se face in doar cateva secunde, mixand cateva ingrediente direct in blender, va las reteta mai jos.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 4 oua
  • 4 linguri de iaurt grecesc sau smantana
  • 5g praf de copt
  • sare si piper dupa gust
  • 100g de spanac proaspat sau congelat
  • 100g branza preferata rasa sau sfaramata
  • 30g unt sau 30ml ulei de masline
  • Pentru topping: 150g crema de branza (puteti folosi si alt topping cremos preferat de cei mici: iaurt grecesc, branza cottage, sos de rosii sau pesto)
  • 2 cutii de Fantome de branza Delaco Junior
  • 10-12 rosii cherry
  • Ierburi proaspete precum busuioc, patrunjel sau marar
  • 1-2 lingurite ulei de masline pentru uns formele de briose
  1. Instructiuni
  2. Intr-un mixer amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti o compozitie cremoasa si omogena. Daca este prea ferma mai puteti adauga putin iaurt, sau daca este prea lichida putina faina- trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec.
  3. Turnati cate 2-3 linguri din acest aluat in forme de briose bine unse cu uleiul de masline inainte.
  4. Coaceti timp de 20 de minute la 180C.
  5. Lasati sa se raceasca inainte de a decora cu toppingul cremos preferat. Noi am ales de aceasta data tot o crema de branza de la Delaco Junior.
  6. In mijlocul fiecarei briose asezati o rosie cherry.
  7. In jurul rosiilor cherry puneti “petalele” din fantomele de branzica.
  8. Adaugati si funzulite de busuioc, patrunjel sau marar pentru a completa aspectul de floare.