Daca iti place terciul de ovaz la micul dejun, atunci sigur o sa iubesti si varianta Brownie – coapta, cu ciocolata, gata in cateva minute fara prea mare efort. Reteta e extrem de usor de adaptat si puteti sa o folositi cu orice tip de terci de ovaz in care sa adaugati nuci, fructe uscate sau fructe proaspete. In plus puteti sa o taiati in cuburi si pastra la frigider si sa o savurati la micul dejun si a doua zi.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g fulgi de ovaz
- 200ml lapte/lapte vegetal
- 2 banane (puteti folosi banane super coapte #DeNearuncat)
- 5 linguri de cacao
- 2 linguri unt de arahide / sau alt unt de nuci
- 7g praf de copt
- 75g ciocolata maruntita pentru topping.
- Instructiuni
- Intr-un blender amestecati toate ingredientele in afara de ciocolata maruntita. Veti obtine un amestec dens, cremos de consistenta unui aluat de chec.
- Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati peste acest aluat ciocolata maruntita (am folosit o tava de 18x20cm)
- Coaceti timp de 20-25 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta ferma si mici crapaturi la suprafata.
- Lasati sa se raceasca complet inainte de feliere.