Uneori cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sufletul tau, este sa te intorci la lucrurile simple, cum ar fi o felie pufoasa de tarta cu fructe de padure ca in copilarie, care sa iti umple inima si stomacul de fericire dulce si aromata. Tarta aceasta cu blat moale de pandispan si topping cu toate fructele de padure #DeNearuncat pe care le mai aveam prin frigider a fost un adevarat deliciu.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 oua
  • coaja si sucul de la o lamaie sau portocala
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 10g praf de copt
  • 50ml ulei
  • 120g de zahar
  • 200g faina
  • 1 praf de sare
  • 400g fructe proaspete sau fructe congelate decongelate (eu am folosit fructe de padure, dar puteti folosi si visine, caise, mere, pere, orice fructe doriti);
  • Optional: zahar pudra pentru decor.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mixati la viteza maxima ouale, vanilia, uleiul, zaharul, faina, praful de copt, sarea, sucul si coaja de lamaie/portocala.
  3. Veti obtine un aluat moale, aerat si cremos pe care il turnati apoi intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  4. Presarati fructele peste aluatul bine intins in tava.
  5. Coaceti aproximativ 30-35 de minute la 180C (in cuptorul preincalzit) sau pana cand capata o crusta ferma si aurie.
  6. Feliati doar dupa racirea completa si presarati zahar pudra pentru decor.
  7. Rezista foarte bine in caserole inchise ermetic la temperatura camerei, la frigider sau chiar si cateva luni in congelator.