Rustica, simpla si absolut delicioasa, tarta “Galette” cu pere o sa intre imediat in topul preferintelor voastre de toamna. Blatul se face rapid, e fraged, usor pufos (perfect si pentru alte combinatii de fructe), iar perele feliate vor da o aroma minunata acestui desert. O felie de galette fierbinte se potriveste cel mai bine cu o cupa mare de inghetata, va promit ca o sa va placa.

Reteta

  • Timp de gatire: 85 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru crusta: 300g faina
  • 150g unt
  • 90g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • Pentru umplutura: 4-5 pere feliate subtire.
  • Pentru decor: 1 ou
  • 50g zahar
  1. Instructiuni
  2. Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati primele 2 oua si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
  3. Dupa ce aluatul s-a racit, pe o hartie de copt intindeti bine aluatul, acesta nu trebuie sa fie perfect rotund cand vine vorba de o galetta, deci nu va faceti griji daca aveti margini neregulate.
  4. Cu o furculita faceti mici gaurele pe suprafata aluatului si asezati intr-un strat egal nucile.
  5. Acum urmeaza partea delicioaaasa: Adaugati feliile de pere, puteti chiar si sa le suprapuneti pentru un strat mai gros si suculent de pere. Pastrati 3 cm liberi pe margine si pliati peste pere.
  6. Ungeti bine cu ultimul ou batut marginile de aluat ce acopera perele.
  7. Presarati zaharul pe marginea tartei.
  8. Coaceti timp de 40-45 de minute la 170C in cuptorul preincalzit.
  9. Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.