Rustica, simpla si absolut delicioasa, tarta “Galette” cu pere o sa intre imediat in topul preferintelor voastre de toamna. Blatul se face rapid, e fraged, usor pufos (perfect si pentru alte combinatii de fructe), iar perele feliate vor da o aroma minunata acestui desert. O felie de galette fierbinte se potriveste cel mai bine cu o cupa mare de inghetata, va promit ca o sa va placa.
Reteta
- Timp de gatire: 85 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru crusta: 300g faina
- 150g unt
- 90g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 10g praf de copt
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 lingura esenta de lamaie
- Pentru umplutura: 4-5 pere feliate subtire.
- Pentru decor: 1 ou
- 50g zahar
- Instructiuni
- Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati primele 2 oua si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
- Dupa ce aluatul s-a racit, pe o hartie de copt intindeti bine aluatul, acesta nu trebuie sa fie perfect rotund cand vine vorba de o galetta, deci nu va faceti griji daca aveti margini neregulate.
- Cu o furculita faceti mici gaurele pe suprafata aluatului si asezati intr-un strat egal nucile.
- Acum urmeaza partea delicioaaasa: Adaugati feliile de pere, puteti chiar si sa le suprapuneti pentru un strat mai gros si suculent de pere. Pastrati 3 cm liberi pe margine si pliati peste pere.
- Ungeti bine cu ultimul ou batut marginile de aluat ce acopera perele.
- Presarati zaharul pe marginea tartei.
- Coaceti timp de 40-45 de minute la 170C in cuptorul preincalzit.
- Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.
[…] Rețeta, aici. […]