Va mai amintit placintele acestea? Singur le-ati gustat macar o data in copilarie. Gustul acrisor de varza murata, aroma de cimbru si aluatul pufos, copt pe plita sau in tigaie, se imbina minunat in niste placintele perfecte.

Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 300ml apa calda
- 10g drojdie uscata
- 1 lingura ulei de masline
- varza murata tocata marunt (aprox 400g)
- 1 ceapa
- 1 lingurita cimbru
- 1 legatura marar proaspat
- Instructiuni
- Framantati un aluat simplu din faina, apa, drojdie si ulei. Cand devine omogen acoperiti cu un prosop de bucatarie sau folie de plastic. Lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
- Taiti aluatul in 6-8 bucati pe care le intindeti apoi cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina.
- Asezati in mijloc cate 2 linguri de umplutura din varza tocata, amestecata cu ceapa maruntita,marar si cimbru.
- Impaturiti aducand marginile spre centru – ca la branzoaice sau poale in brau.
- Coaceti pe ambele parti, cate 2-3 minute sau pana cand capata o crusta aurie. Asigurati-va ca folositi o tigaie antiaderenta.
- Optional le puteti praji si in baie de ulei.