Cel mai racoritor chec al verii “Lemon poppy seed cake” capata o textura si mai fina si cremoasa atunci cand in compozitia aluatului strecuram si crema fina de branza de capra. Sa vedeti si ce buna & aromata e glazura cu ciocolata alba, coaja de lamaie si aceeasi crema de branza. Fiecare felie e un deliciu.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru chec: 4 oua
- 180g zahar
- 1 praf de sare
- sucul de la. o lamaie
- 100g crema de branza de capra Chavroux
- 90g unt topit
- 200g faina
- 10g praf de copt
- 2 linguri de mac
- Pentru glazura: 100g crema de branza de capra Chavroux
- 120g ciocolata alba topita
- coaja de la o lamaie
- Instructiuni
- Intr-un bol mare mixati pana la omogenizare toate ingredientele pentru chec.
- Asigurati-va ca ati preincalzit cuptorul la 180C inainte de a coace acest chec.
- Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C sau pana cand checul creste, devine ferm si trece testul scobitorii.
- Intre timp pregatiti glazura mixand crema de branza, ciocolata alba si coaja de lamaie.
- Dupa ce checul s-a racit complet puteti intinde uniform glazura peste acesta.
- Decorati dupa preferinte, cu flori comestibile sau felii subtiri de lamaie, afine sau alte fructe de padure.