Cel mai racoritor chec al verii “Lemon poppy seed cake” capata o textura si mai fina si cremoasa atunci cand in compozitia aluatului strecuram si crema fina de branza de capra. Sa vedeti si ce buna & aromata e glazura cu ciocolata alba, coaja de lamaie si aceeasi crema de branza. Fiecare felie e un deliciu.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru chec: 4 oua
  • 180g zahar
  • 1 praf de sare
  • sucul de la. o lamaie
  • 100g crema de branza de capra Chavroux
  • 90g unt topit
  • 200g faina
  • 10g praf de copt
  • 2 linguri de mac
  • Pentru glazura: 100g crema de branza de capra Chavroux
  • 120g ciocolata alba topita
  • coaja de la o lamaie
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mare mixati pana la omogenizare toate ingredientele pentru chec.
  3. Asigurati-va ca ati preincalzit cuptorul la 180C inainte de a coace acest chec.
  4. Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
  5. Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C sau pana cand checul creste, devine ferm si trece testul scobitorii.
  6. Intre timp pregatiti glazura mixand crema de branza, ciocolata alba si coaja de lamaie.
  7. Dupa ce checul s-a racit complet puteti intinde uniform glazura peste acesta.
  8. Decorati dupa preferinte, cu flori comestibile sau felii subtiri de lamaie, afine sau alte fructe de padure.