Pentru iubitorii de cartofi cu branza aceasta siiiigur va fi genul de tarta care ii face fericiti. E foarte usor de facut si super rapida, pentru ca folosim aluat de foietaj, o umplutura generoasa de telemea si oua si un strat subtire de cartofi feliati.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • O foaie de foietaj (decongelata, dar inca rece);
  • 200g telemea (puteti folosi si alte tipuri de branza precum mozzarella, cascaval, branza de capra)
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 3-4 cartofi mici
  • 2 linguri seminte de susan
  1. Instructiuni
  2. Intindeti foaia de foietaj si mai presati-o putin cu un sucitor pentru a subtia stratul de aluat.
  3. Intr-un bol sfaramati telemeaua si amestecati cu un ou si ceapa verde taiata marunt.
  4. Spalati bine cartofii si curatati-i. Daca folositi cartofi noi sau cu coaja alba si subtire o puteti pastra daca este foarte bine spalata.
  5. Taiati felii subtiri de cartofi. Acestea ar trebui sa fie cam de grosimea chipsurilor de cartofi.
  6. Pe foaia de aluat intinde-ti umplutura de telemea. Asigurati-va ca pastrati 2-3 cm la margine fara umplutura.
  7. Asezati feliile de cartofi suprapundandu-le putin pentru a obtine un strat care acopera bine branza.
  8. Pliati marginile peste umplutura si ungeti cu cel de-al doilea ou batut.
  9. Presarati susan si lasati la copt 25-30 de minute la 180 C sau pana cand capata o crusta aurie si crocanta.