Pentru iubitorii de cartofi cu branza aceasta siiiigur va fi genul de tarta care ii face fericiti. E foarte usor de facut si super rapida, pentru ca folosim aluat de foietaj, o umplutura generoasa de telemea si oua si un strat subtire de cartofi feliati.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- O foaie de foietaj (decongelata, dar inca rece);
- 200g telemea (puteti folosi si alte tipuri de branza precum mozzarella, cascaval, branza de capra)
- 2-3 fire de ceapa verde
- 2 oua
- 3-4 cartofi mici
- 2 linguri seminte de susan
- Instructiuni
- Intindeti foaia de foietaj si mai presati-o putin cu un sucitor pentru a subtia stratul de aluat.
- Intr-un bol sfaramati telemeaua si amestecati cu un ou si ceapa verde taiata marunt.
- Spalati bine cartofii si curatati-i. Daca folositi cartofi noi sau cu coaja alba si subtire o puteti pastra daca este foarte bine spalata.
- Taiati felii subtiri de cartofi. Acestea ar trebui sa fie cam de grosimea chipsurilor de cartofi.
- Pe foaia de aluat intinde-ti umplutura de telemea. Asigurati-va ca pastrati 2-3 cm la margine fara umplutura.
- Asezati feliile de cartofi suprapundandu-le putin pentru a obtine un strat care acopera bine branza.
- Pliati marginile peste umplutura si ungeti cu cel de-al doilea ou batut.
- Presarati susan si lasati la copt 25-30 de minute la 180 C sau pana cand capata o crusta aurie si crocanta.