Tu cu ce ai manca dulceata de caise cu cimbrisor si un strop de vanilie?
Hai sa ne facem o bucurie pe gustul nostru si sa pastram pentru cat mai mult timp gustul caiselor mici, de vara, parfumate si dulci.
Azi va arat cea mai usoara si rapida reteta de dulceata with a twist:
O aromatizam cu cimbrisor proaspat (ador combinatia aceasta) si o parfumam cu un strop de vanilie ce ii da o eleganta aparte.
Sarim peste orele intregi de fierbere, ba chiar si peste zaharul in exces, pentru ca pe langa dulceata naturala a fructelor este suficienta o cantitate mai mica de indulcitor. Cum scapam de fierberea indelungata si pastram capsunile intregi? Folosim GelFix de la Dr. Oetker.
Acesta fierbe in doar 1-5 minute iar fructele isi pastreaza textura, gustul, culoarea si vitaminele.
Hai sa va zic de ce aveti nevoie pentru dulceata aceasta:
- -1kg caise;
- -3 ramurele cimbrisor;
- -2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
- -350g zahar
- -1 plic GelFix 3:1 de la Dr. Oetker
Preparare:
-Incepeti prin a curata si spala bine fructele & cimbrisorul.
-Taiati caisele in felii si asezati-le intr-o oala incapatoare, presarati peste acestea vanilia si cimbrisorul.
-Intr-un bol amestecati zaharul si continutul plicului de Gelfix. Presarati apoi peste caise si amestecati.
-Mutati oala pe aragaz, la foc mediu si lasati sa se gateasca inca 3-4 minute dupa ce amestecul incepe sa fiarba.
-Turnati imediat in borcane, intoarceti borcanele pentru cateva minute si apoi pastrati-le in camara, frigider sau direct in dulapul din bucatarie fara sa va faceti griji ca dulceata isi va pierde proprietatile.
Incercati si voi? Have fun!