Cea mai buna paine pe care am facut-o ever! Baghete cu masline 🥖🫒 Iubesc combinatia aceasta de aluat moale la interior, crusta aurie, crocanta si cu multe masline in interior, cumparam des genul aceta de paine de la supermarket. Pana cand, asa din ochi, am zis ca sigur reusesc si eu sa reproduc aceste painici. Si au iesit fa-bu-los!
Sunt un vis frumos rupte cat sunt inca fierbinti si savurate cu unt sarat, oua ochiuri cu galbenus moale, sosuri cremoase, cu orice.

Reteta

  • Timp de gatire: 120 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru 3 baghete: 500g faina
  • 350ml apa calduta
  • 10g drojdie
  • 5g zahar
  • 10g sare
  • 50g masline fara samburi tocate
  • Extra: ulei de masline & faina
  1. Instructiuni
  2. Se fac simplu, dar cu rabdare: Intr-un bol amestecati apa calda, drojdia, zaharul si faina pana cand obtineti un aluat moale, usor lipicios, dar omogen.
  3. Acopetiti si lasati sa dospeasca 30 de minute. Adaugati sarea si maslinele, apoi framantati 2-3 minute.
  4. Acoperiti si lasati sa dospeasca 1 ora.
  5. Dupa ce aluatul a dospit porniti cuptorul: 190-200C, caldura sus & jos + ventilatie pornita.
  6. Pe o suprafata bine unsa cu ulei de masline impartiti aluatul in 3 bucati egale.
  7. Pudrati faina si rulati cele 3 baghete ca in video de mai jos (nu, nu trebuie sa fie perfecte).
  8. Stropiti pe alocuri cu ulei de masline, acoperiti si lasati-le la dospit inca 30 de minute direct pe hartia de copt, in tava.
  9. Coaceti timp de 25-30 de minute sau pana cand capata o crusta auriu-maronie, crocanta. Lasati-le sa se raceasca 10-15 minute inainte de a felia (daca rezistati).