Nimeni nu poate refuza o felie din acest tort delicios si cremos, cu multe straturi de clatite aurii cu unt, caramel sarat si crema fina de mascarpone. Se potriveste de minune cu fructe proaspete, frisca sau o cupa de inghetata.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru clatite: 4 oua
  • 400ml lapte
  • 200g faina
  • 100g unt Elle & Vire nesarat
  • 50g zahar
  • Pentru caramelul sarat: 100g unt Elle & Vire nesarat;
  • 200ml smantana lichida/frisca lichida
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 220g zahar
  • Pentru crema de caramel & mascarpone: jumatate din cantitatea de caramel sarat facuta anterior
  • 200g mascarpone
  1. Ingrediente
  2. Incepeti prin a prepara clatitele: Amestecati toate ingredientele pentru acestea intr-un bol sau blender pana cand obtineti un amestec omogen si fara cocoloase.
  3. Gatiti pe rand fiecare clatita, intr-o tigaia antiaderenta, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand devin usor aurii.
  4. Lasati clatitele sa se raceasca complet si pregatiti caramelul: Pe foc mic topiti zaharul, adaugati apoi untul cubulete si amestecati.
  5. Cand untul este complet topit adaugati frisca lichida si sarea. Lasati sa fiarba inca 2-3 minute.
  6. Lasati caramelul sa se raceasca complet.
  7. Cand acesta s-a racit, il puteti mixa cu mascarpone pana cand obtineti o crema omogena.
  8. Sa incepem montarea tortului: O clatita, un strat de crema de mascarpone, o clatita si un strat de caramel. Repetati pana ajungeti la ultima clatita.
  9. La final puteti decora cu extra caramel, zahar pudra sau fructe proaspete.