Aceste chifle super, super pufoase sunt 100% vegane, cu un aluat aerat si aromat, amintindu-ti cu mirosul lor dulceag de copilarie. Sunt ideale pentru burgerii vegani, minunate cu dulceata, dar absolut delicioase goale cat sunt caldute.

Reteta

  • Timp de gatire: 115
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • INGREDIENTE
  • 550g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea chiflelor)
  • 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
  • 50g zahar
  • 50ml de apa calda (puteti folosi si lapte vegetal)
  • 1 lingurita de sare
  • 300ml lapte de cocos
  • 1 lingura de ulei
  1. Instructiuni
  2. Amestecati drojdia, zaharul si apa calduta si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
  3. Puneti faina intr-un bol si amestecati cu al, drojdia si zaharul.
  4. Adaugati laptele de cocos si uleiul.
  5. Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
  6. Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
  7. Pe o suprafata pudrata cu faina modelati sfere din aluatul dospit (puteti obtine 8 chifle mai mici sau 6 mai mari perfecte pentru burgeri)
  8. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care chiflele vor creste.
  9. Preincalziti cuptorul la 180 de grade si optional presarati seminte de susan/mac pe chifle.
  10. Lasati la copt 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand chiflele devin aurii si pufoase.