Aceste chifle super, super pufoase sunt 100% vegane, cu un aluat aerat si aromat, amintindu-ti cu mirosul lor dulceag de copilarie. Sunt ideale pentru burgerii vegani, minunate cu dulceata, dar absolut delicioase goale cat sunt caldute.
Reteta
- Timp de gatire: 115
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 550g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea chiflelor)
- 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
- 50g zahar
- 50ml de apa calda (puteti folosi si lapte vegetal)
- 1 lingurita de sare
- 300ml lapte de cocos
- 1 lingura de ulei
- Instructiuni
- Amestecati drojdia, zaharul si apa calduta si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
- Puneti faina intr-un bol si amestecati cu al, drojdia si zaharul.
- Adaugati laptele de cocos si uleiul.
- Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
- Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
- Pe o suprafata pudrata cu faina modelati sfere din aluatul dospit (puteti obtine 8 chifle mai mici sau 6 mai mari perfecte pentru burgeri)
- Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care chiflele vor creste.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade si optional presarati seminte de susan/mac pe chifle.
- Lasati la copt 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand chiflele devin aurii si pufoase.