Facem un Brownie Raw Vegan? Pentru ca sa fim seriosi, cui nu i-ar placea o felie de desert ciocolatos dar totusi super sanatos?
Are o aroma minunata de alune de padure, o textura densa datorita curmalelor cremoase si dulce dar fara pic de zahar sau gluten.
Folosind aceasta reteta puteti face aproximativ 20 de cubulete, dar credeti-ma, totul va disparea pana la sfarsitul zilei.
Reteta
- Timp de gatire: 180 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 50g cacao
- 80ml ulei de cocos
- 200g de curmale fara samburi
- 180g alune de padure
- Optional: nuci pentru decorat (sau alte fructe uscate/nuci)
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati baza din curmale. Intr-un bol acoperiti cu apa curmalele si lasati-le la hidratat minim 2 ore.
- Dupa cele 2 ore de hidratare mutati curmalele intr-un blender si mixati pana cand obtineti o pasta cremoasa. Daca nu este inca suficient de cremoasa puteti adauga cate 1 lingura de apa treptat pana cand obtineti o textura fina.
- Intr-o tigaie rumeniti bine alunele de padure pana cand isi elibereaza uleiul si aromele se intensifica (3-4 minute).
- Mutati apoi si alunele intr-un blender sau chopper si macinati pana obtineti o textura foarte fina, aproape ca de faina.
- Amestecati crema de curmale, alunele de padure bine macinate, uleiul de cocos si cacao. Veti obtine un amestec ferm, asemanator unui aluat. Puneti chiar sa framantati ca pe un aluat acest amestec pentru a va asigura ca totul este bine omogenizat.
- Mutati amestecul obtinut intr-o tava micuta (eu am folosit una de 17x15cm) sau intr-o caserola. Presati usor cu mainile si nivelati la suprafata. Optional decorati cu nuci sau fructe uscate.
- Lasati la frigider minim 1 ora inainte de a felia.
- Pastrati in frigider pana la 3 zile.