Clatitele cu discard de maia pot fi o modalitate perfecta pentru a salva restul de maia #DeNearuncat in urma unei “hraniri” cu faina si apa. Clatitele ies moi si elastice si sunt perfecte de savurat cu tot felul de toppinguri, atat dulci cat si sarate.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 180-200g discard de maia (cata maia va ramane in urma hranirii)
- 3 oua
- 250ml apa minerala/lapte/lapte vegetal (optional puteti sa mai adaugati, densitatea aluatului poate varia in functie de dimensiunea oualor si consistenta fainii).
- 20ml ulei
- 150g faina
- 1 lingura de zahar
- 1 praf de sare
- Instructiuni
- Intr-un blender amestecati ingredientele pana cand obtineti un amestec omogen si cremos. Ajustati cu apa/lapte/lapte vegetal in functie de consistenta obtinuta.
- Intr-o tigaie antiaderenta sau putin unsa cu ulei, gatiti pe rand fiecare clatita timp de 1-2 minute sau pana cand devin galbene aurii la suprafata.
- Repetati pana cand terminati aluatul.