Clatitele cu discard de maia pot fi o modalitate perfecta pentru a salva restul de maia #DeNearuncat in urma unei “hraniri” cu faina si apa. Clatitele ies moi si elastice si sunt perfecte de savurat cu tot felul de toppinguri, atat dulci cat si sarate.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 180-200g discard de maia (cata maia va ramane in urma hranirii)
  • 3 oua
  • 250ml apa minerala/lapte/lapte vegetal (optional puteti sa mai adaugati, densitatea aluatului poate varia in functie de dimensiunea oualor si consistenta fainii).
  • 20ml ulei
  • 150g faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender amestecati ingredientele pana cand obtineti un amestec omogen si cremos. Ajustati cu apa/lapte/lapte vegetal in functie de consistenta obtinuta.
  3. Intr-o tigaie antiaderenta sau putin unsa cu ulei, gatiti pe rand fiecare clatita timp de 1-2 minute sau pana cand devin galbene aurii la suprafata.
  4. Repetati pana cand terminati aluatul.