Bebelusii sunt greu de multumit cand vine vorba de mancare si de cele mai multe ori chiar si cele mai gustoase mese ajung sa fie imprastiate pe podea, pereti si cam toata bucataria. Dar putem sa le hranim si imaginatia cu ingrediente colorate, boluri amuzante si ursuleti de branza gouda de la Delaco Junior.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g de ursuleti gouda de la Delaco Jr.
- 3 cartofi dulci
- 1 lingurita de turmeric
- 100g unt
- 200g faina
- legume proaspete pentru decorat
- Instructiuni
- Spalati, curatati si taiati cartofii dulci in rondele pe care apoi le fierbeti sau gatiti la abur pana cand capata consistenta potrivita unui piure.
- Pisati cartofii si amestecati cu lingurita de turmeric.
- Intr-un bol framantati un aluat din faina si unt. Veti obtine un aluat sfaramicios pe care il puteti omogeniza adaugant 1-2 linguri de apa, pana cand acesta devine ferm si il puteti modela cu usurinta. Acoperiti si lasati la frigider timp de 10-15 minute.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade si intindeti aluatul racit pe o tava de copt. Faceti mici gauri folosind o furculita si coaceti timp de 10 minute.
- Turnati amestecul de cartofi dulci si turmeric peste aluatul partial copt si mai lasati la cuptor timp de inca 20 de minute sau pana cand umplutura incepe sa se intareasca.
- Lasati sa se raceasca si decorati cu ursuletii de branza gouda, faceti copacei din verdeturi sau flori din legume.