Intotdeauna e o idee buna sa faci repede o pizza, o focaccia, poate un flatbread, bine, orice forma de aluat pufos sau crocant cu toppinguri colorate si gustoase.

Important e sa ai un sos aromat, branza care se topeste si inca un ingredient care sa puna bunatatile in valoare.

De aceasta data eu am pregatit Flatbread cu branza Petit Brie de la Ile de France care s-a topit divin, pastrandu-si si marginea crocanta.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • 250g Petit Brie Ile de France
  • 1 ceapa alba
  • Sos de rosii cu busuioc
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia, sarea si uleiul de masline. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti pe acesta un strat din sucul de rosii cu busuioc.
  5. Rupeti bucati din branza Brie si presarati-le din loc in loc.
  6. Presarati ceapa taiata marunt si stropiti cu putin ulei de masline.
  7. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand branza devine cremoasa si marginile devin aurii si usor crocante. Savurati impreuna cu sosul preferat sau o salata colorata.