Sosul care nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa vara aceasta, Tzatziki, este extrem de usor de facut, cu putine ingrediente si gata in mai putin de 10 minute. Daca folositi ingrediente de calitate veti obtine si cele mai autentice arome cu iz mediteraneean. Il puteti savura cu preparate la gratar, ca dressing in salate, pe bruschette, in wrapuri si sandwichuri. Hai sa va povestesc cum il puteti pregati.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g iaurt grecesc cu minim 10% grasime
- 1 castravete mare (Fabio)
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 lingurite marar uscat/ 4-5 fire de marar proaspat
- 2 lingurite oregano uscat
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Intr-un bol radeti castravetele si apoi stoarceti cu mainile foarte bine pana cand nu mai iese deloc lichid din acestia.
- Amestecati cu iaurtul grecesc si adaugati ierburile aromatice, usturoiul pisat sau ras si condimentele.
- Adaugati sucul de lamaie, uleiul de masline si amestecati.
- Pastrati intr-o caserola sau borcan cu capac. Sosul va ramane proaspat 2-3 zile daca este pastrat la rece si acoperit.