Cel mai fun mod de a te bucura de o portie de clatite! Cu “tagliatelle” moi si pufoase, crema de branza Chavroux, dulceata de fructe de padure, poate si un strop de miere, nuci si afine proaspete.

Un adevarat deliciu rapid!
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru clatite: 4 oua
- 500ml lapte
- 250g faina
- 100g unt
- 30g zahar
- Pentru topping: 1 cutie branza Chavroux Ile de France;
- dulceata de fructe de padure
- miere
- nuci
- afine proaspete
- cateva frunzulite de menta pentru decor
- Instructiuni
- Intr-un blender mixati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un amestec omogen si cremos.
- Gatiti fiecare clatita pe rand intr-o tigaie antiaderenta, cate 2-3 minute, la foc mediu.
- Rulati clatitele goale si taiati rondele pe care apoi le desfaceti ca pe niste tagliatele lungi.
- Asezati in farfurii intinse. Pentru o portie am folosit cate 2 clatite.
- Din loc in loc puneti cate o lingurita de branza Chavroux, dulceata, nuci, afine si optional miere.