Cornulete fragede, moi si crocante in acelasi timp, cu o umplutura de merisoare hidratate peste noapte in extrac de vanilie. Pudrate cu mult zahar si rontaite dimineata la cafea, iti vor face cu siguranta ziua mai frumoasa. Am adaptat reteta clasica uneia contemporane si am folosit ingredientele preferate ale cofetarilor din intreaga lume, untul si frisca lichida Elle et Vire.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g unt Elle et Vire
- 150ml smantana lichida sau frisca lichida Elle et Vire
- 50g zahar
- 500g faina
- 250g merisoare
- 1 sticluta de esenta sau extract de vanilie
- Zahar pudra pentru decorat.
- Instructiuni
- Se lasa la hidratat merisoarele in esenta de vanilie amestecata cu 2 linguri de apa (le puteti lasa si minim 2 ore).
- Pregatiti un aluat moale din untul moale amestecat cu smantana sau frisca lichida si faina. Daca aluatul nu este suficient de moale si omogen adaugati cate o lingura de apa pana cand acesta se omogenizeaza.
- Inveliti aluatul in folie de plastic sau asezati-l intr-o caserola la frigider timp de 30 de minute.
- Dupa ce acesta s-a racit, impartiti in 2 bucati. Pe care le intindeti cu sucitorul si le taiati in fasii, pornind din centru spre exterior (ca in imagine).
- Pe fiecare fasie asezati cate o lingurita de merisoare si rulati de la exterior spre centru. Asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200 de grade timp de 10-12 minute sau pana cand devin aurii la exterior.
- Dupa ce acestea s-au racit pudrati cu mult zahar pudra. Optional puteti folosi zahar vanilat sau scortisoara.