Supa crema de linte e una dintre preferatele mele. Ii iubesc aromele usor orientale, textura cremoasa si catifelata si cat de bine se potriveste cu un strop de lamaie si mult patrunjel proaspat tocat. E tare buna cu crutoane din lipie maruntita si coapta in cuptor, dar si cu o felie buna de paine proaspata. Ingredientele sunt extrem de simple si accesibile: Linte, ceapa, ardei, morcov, rosii si chimen. Bineinteles, puteti adapta reteta dupa gustul vostru si sa adaugati si cartofi, naut sau orice alte legume doriti.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g linte (uscata sau din conserva)
  • 2 linguri de chimen
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi (ajustati dupa gust cantitatea)
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • 1 cub concentrat de legume, sare si piper dupa gust
  • Pentru servire: smantana
  • crutoane/lipie crocanta/paine proaspata
  • patrunjel proaspat tocat
  • lamaie
  1. Instructiuni
  2. Intr-o cratita/oala puneti la fiert toate legumele impreuna cu cubul de legume si adaugati apa cat sa le acoperiti in totalitate.
  3. Adaugati chimenul si lasati sa fiarba pana cand legumele devin moi. Completati cu apa daca este necesar.
  4. Dupa ce legumele sunt complet fierte blenduiti impreuna cu zeama de supa.
  5. Turnati in boluri, decorati cu smantana si patrunjel proaspat.
  6. Stropiti cu lamaie si savurati cu paine sau crutoane.