Supa crema de linte e una dintre preferatele mele. Ii iubesc aromele usor orientale, textura cremoasa si catifelata si cat de bine se potriveste cu un strop de lamaie si mult patrunjel proaspat tocat. E tare buna cu crutoane din lipie maruntita si coapta in cuptor, dar si cu o felie buna de paine proaspata. Ingredientele sunt extrem de simple si accesibile: Linte, ceapa, ardei, morcov, rosii si chimen. Bineinteles, puteti adapta reteta dupa gustul vostru si sa adaugati si cartofi, naut sau orice alte legume doriti.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g linte (uscata sau din conserva)
- 2 linguri de chimen
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi (ajustati dupa gust cantitatea)
- 2 morcovi
- 1 rosie
- 1 cub concentrat de legume, sare si piper dupa gust
- Pentru servire: smantana
- crutoane/lipie crocanta/paine proaspata
- patrunjel proaspat tocat
- lamaie
- Instructiuni
- Intr-o cratita/oala puneti la fiert toate legumele impreuna cu cubul de legume si adaugati apa cat sa le acoperiti in totalitate.
- Adaugati chimenul si lasati sa fiarba pana cand legumele devin moi. Completati cu apa daca este necesar.
- Dupa ce legumele sunt complet fierte blenduiti impreuna cu zeama de supa.
- Turnati in boluri, decorati cu smantana si patrunjel proaspat.
- Stropiti cu lamaie si savurati cu paine sau crutoane.