Pe ce ai pune sosul acesta? Pizza sau Paste? Poate intr-un burger?

Sezonul sosului de rosii facut in casa nu putea sa treaca fara sa testam si noi o reteta noua, nu?
Sosul de rosii Provençal este un sos de rosii frantuzesc aromatizat cu tot felul de ierburi uscate ce il parfumeaza in cel mai apetisant mod. Este minunat cu paste, pe pizza, in sandwichuri sau chiar dressing in salata.

Sa va mai zic si cat de usor se face? Toate ingredientele se blenduiesc, fierb si apoi toarna in sticlute sau borcane.

Ma asigur si ca isi pastreaza prospetimea si aromele din prima zi cu o lingura de Tomato Fix de la @DrOetker_Ro. Acesta este destinat prepararii rapide si usoare a sosurilor de rosii, 1 plic ajunge pentru 5L de sos si garanteaza ca reteta voastra va fi un succes de te lingi pe degete.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 3kg de rosii
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura marar uscat
  • lingura patrunjel uscat
  • 1 lingura maghiran uscat
  • lingura oregano
  • 1 ramurica busuioc proaspat
  1. Ingrediente
  2. Intr-o oala mare puneti legumele taiate grosier. Blenduiti pana la omogenizare si fierbeti timp de minim 30 de minute.
  3. Apoi cu un polonic scoateti o mica parte din sos pe care o veti amesteca cu 1 lingura de Tomato Fix si apoi amestecati din nou cu restul sosului.
  4. Puteti turna imediat sosul obtinut in sticle sau borcane fara sa fie nevoie de extra fierbere si griji, va fi la fel de bun luni intregi.