Oua turcesti, cu oua posate si sos picant, afumat de unt – cel mai bun start al zilei la care ai putea visa.

Untul nu lipseste de pe masa noastra de mic dejun sau de la brunchuri, iar de aceasta data mi-am dorit sa pregatesc un sos picant-afumat pe baza de unt pentru reteta mea favorita de mic dejun.

Ouale posate moi se imbratiseaza strans cu iaurtul si aromele imbietoare ale untului topit. Imaginati-va cum e sa inmoi un coltisor de paine prajita in aceasta farfurie. Magic!

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 oua
  • 2 lingurite de otet
  • 300g iaurt grecesc
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 100g unt sarat Elle & Vire
  • jumatate de lingurita de boia afumata
  • jumatate de lingurita de fulgi de chili
  • Extra: paine prajita pentru servire
  • susan negru pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie mai inalta puneti apa la fiert la foc mic, adaugati in aceasta si 2 lingurite de otet.
  3. Cand apa se apropie de functul de fierbere, spargeti ouale intr-o cescuta si turnati-le pe rand in apa fierbinte. Lasati-le sa se gateasca pe foc mic pana cand ajung la consistenta preferata.
  4. Intr-o a doua tigaie topiti untul si amestecati-l cu boia afumata si fulgi de chili. Lasati-l sa se gateasca 1-2 minute, cat sa imprumute culorile superbe ale condimentelor.
  5. Amestecati iaurtul cu sare, piper si usturoiul pisat sau tocat foarte marunt.
  6. Trecem la plating: intr-o farfurie intindeti un strat generos de iaurt, asezati ouale, presarati ceapa verde, optional susan negru.
  7. Turmati peste oua si iaurt deliciosul sos de unt aromat si savurati cu paine proaspat prajita.