Oua turcesti, cu oua posate si sos picant, afumat de unt – cel mai bun start al zilei la care ai putea visa.
Untul nu lipseste de pe masa noastra de mic dejun sau de la brunchuri, iar de aceasta data mi-am dorit sa pregatesc un sos picant-afumat pe baza de unt pentru reteta mea favorita de mic dejun.
Ouale posate moi se imbratiseaza strans cu iaurtul si aromele imbietoare ale untului topit. Imaginati-va cum e sa inmoi un coltisor de paine prajita in aceasta farfurie. Magic!
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 oua
- 2 lingurite de otet
- 300g iaurt grecesc
- 2-3 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- 2-3 fire de ceapa verde
- 100g unt sarat Elle & Vire
- jumatate de lingurita de boia afumata
- jumatate de lingurita de fulgi de chili
- Extra: paine prajita pentru servire
- susan negru pentru decor
- Instructiuni
- Intr-o tigaie mai inalta puneti apa la fiert la foc mic, adaugati in aceasta si 2 lingurite de otet.
- Cand apa se apropie de functul de fierbere, spargeti ouale intr-o cescuta si turnati-le pe rand in apa fierbinte. Lasati-le sa se gateasca pe foc mic pana cand ajung la consistenta preferata.
- Intr-o a doua tigaie topiti untul si amestecati-l cu boia afumata si fulgi de chili. Lasati-l sa se gateasca 1-2 minute, cat sa imprumute culorile superbe ale condimentelor.
- Amestecati iaurtul cu sare, piper si usturoiul pisat sau tocat foarte marunt.
- Trecem la plating: intr-o farfurie intindeti un strat generos de iaurt, asezati ouale, presarati ceapa verde, optional susan negru.
- Turmati peste oua si iaurt deliciosul sos de unt aromat si savurati cu paine proaspat prajita.