Pere moi, posate cu gorgonzola si nuci pecan, coapte pe un pat crocant de foietaj – un rasfat pe cat de simplu, pe atat de complex si elegant cand vine vorba de gusturile, aromele si texturile combinate.
Imaginati-va un strat fraged de foietaj bine rumenit, cu fulgi de migdale, o para posata moale si aromata cu putina scortisoara, o nuca pecan coapta si Gorgonzola Delaco cremoasa, intensa, perfecta in acest ansamblu.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 1 foaie foietaj
- 3 pere mari
- 1 cutie Gorgonzola Delaco
- 1 galbenus
- 6 lingurite fulgi de migdale
- 6 nuci pecan
- 1 bat scortisoara
- Instructiuni
- Incepeti prin a pune o cratita cu apa la fiert, in aceasta adaugati perele curatate (scobiti in jurul semintelor si taiati-le in doua) si batul de scortisoara.
- Fierbeti 5 minute maxim, cat sa devina perele mai moi si cremoase.
- Taiati foaia de aluat in 6 bucati egale.
- Dupa ce perele s-au racit, in interiorul scobiturii puneti cate o lingurita de gorgonzola si o nuca pecan.
- Cu umplutura in jos, asezati perele pe dreptunghiurile de aluat.
- Ungeti fiecare bucata de aluat cu galbenusul batut si presarati fulgi de migdale.
- Coaceti timp de 10-12 minute la 190C sau pana cand aluatul creste si se rumeneste la suprafata.