Pere moi, posate cu gorgonzola si nuci pecan, coapte pe un pat crocant de foietaj – un rasfat pe cat de simplu, pe atat de complex si elegant cand vine vorba de gusturile, aromele si texturile combinate.

Imaginati-va un strat fraged de foietaj bine rumenit, cu fulgi de migdale, o para posata moale si aromata cu putina scortisoara, o nuca pecan coapta si Gorgonzola Delaco cremoasa, intensa, perfecta in acest ansamblu.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 1 foaie foietaj
  • 3 pere mari
  • 1 cutie Gorgonzola Delaco
  • 1 galbenus
  • 6 lingurite fulgi de migdale
  • 6 nuci pecan
  • 1 bat scortisoara
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pune o cratita cu apa la fiert, in aceasta adaugati perele curatate (scobiti in jurul semintelor si taiati-le in doua) si batul de scortisoara.
  3. Fierbeti 5 minute maxim, cat sa devina perele mai moi si cremoase.
  4. Taiati foaia de aluat in 6 bucati egale.
  5. Dupa ce perele s-au racit, in interiorul scobiturii puneti cate o lingurita de gorgonzola si o nuca pecan.
  6. Cu umplutura in jos, asezati perele pe dreptunghiurile de aluat.
  7. Ungeti fiecare bucata de aluat cu galbenusul batut si presarati fulgi de migdale.
  8. Coaceti timp de 10-12 minute la 190C sau pana cand aluatul creste si se rumeneste la suprafata.