Rulourile Stromboli provin din Italia si sunt in general umplute cu salam afumat, branzeturi si legume.

Acum imaginati-va toate acestea, doar ca in varianta vegana, fara compromisuri, pastrand acelasi gust delicios.
Reteta aceasta mi-a venit in minte imediat atunci cand am auzit pentru prima data de Salamul afumat din plante de la Verdino.
Este in 100% vegetal, textura, iar gustul si aromele intense il fac perfect pentru sandwichuri sau chiar pizza.

Eu am facut aceste rulouri Stromboli cu spanac proaspat, usturoi, busuioc si sos cremos de rosii. La final am presarat si o mana de susan.
A fost magnific!

Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 150g faina;
- 300ml apa calduta;
- un pliculet de drojdie uscata;
- 50ml ulei de masline;
- 1 praf de sare si 1 praf de zahar.
- Pentru umplutura: 1 ceapa mica;
- 3 catei de usturoi;
- 100g spanac; busuioc proaspat;
- 100ml sos de rosii;
- 220g Salam afumat Verdino.
- Pentru decorat: susan/mac/seminte
- Instructiuni
- Am pregatit un aluat ferm dar elastic din faina, apa calda, drojdie, sare, zahar si ulei de masline. Inainte de a forma rulourile lasati-l sa creasca minim 30 de minute.
- Toaca marunt ceapa, usturoiul, spanacul si busuiocul.
- Intinde aluatul si peste acesta intinde sucul de rosii.
- Presara ceapa si usturoiul, apoi busuiocul si spanacul tocat.
- Asaza apoi feliile de Salam
afumat Verdino. - Ruleaza alutul si taie rulouri de 2-3 cm grosime.
- Aseaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la dospit aproximativ 30 de min.
- Presara semintele preferate si lasale la cuptor timp de 20-25 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta ferma si aurie.
lol