Cand nu te simti inspirat si n-ai idee ce sa pregatesti la pranz sau cina, nu ai cum sa dai gres cu o portie de mamaliga cremoasa cu trei tipuri de branza si oua de prepelita. O masa absolut delicioasa, satioasa, pe gustul celor mai mici si mari pofticiosi. Se face rapid, cu minimul de efort si ingrediente.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru mamaliga cremoasa: 150g malai
  • 550ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru oua: 2 linguri de ulei de masline
  • 3-4 oua de prepelita/ portie
  • sare dupa gust
  • Branza: telemea/branza de burduf, branza cottage cu smantana si parmezan dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati mamaliga: puneti apa la fiert, adaugati malaiul si sarea. Amestecati continuu pana cand obtineti o mamaliguta bine legata si cremoasa.
  3. Prajiti rapid si ouale in uleiul de masline bine incins.
  4. Serviti in farfurii intinse, un strat de branza telemea sau de burduf, mamaliguta cremoasa, branza cottage cu smantana, ouale prajite si putin parmezan presarat.