Cand nu te simti inspirat si n-ai idee ce sa pregatesti la pranz sau cina, nu ai cum sa dai gres cu o portie de mamaliga cremoasa cu trei tipuri de branza si oua de prepelita. O masa absolut delicioasa, satioasa, pe gustul celor mai mici si mari pofticiosi. Se face rapid, cu minimul de efort si ingrediente.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru mamaliga cremoasa: 150g malai
- 550ml apa
- 1 lingurita de sare
- Pentru oua: 2 linguri de ulei de masline
- 3-4 oua de prepelita/ portie
- sare dupa gust
- Branza: telemea/branza de burduf, branza cottage cu smantana si parmezan dupa gust
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati mamaliga: puneti apa la fiert, adaugati malaiul si sarea. Amestecati continuu pana cand obtineti o mamaliguta bine legata si cremoasa.
- Prajiti rapid si ouale in uleiul de masline bine incins.
- Serviti in farfurii intinse, un strat de branza telemea sau de burduf, mamaliguta cremoasa, branza cottage cu smantana, ouale prajite si putin parmezan presarat.