“Salmon en croûte” este o specialitate frantuzeasca: somon suculent, pe un pat de spanac, acoperit cu unt si imbratisat de un strat auriu si crocant de foietaj.
Asa ca nu puteam rata ocazia de a testa aceasta reteta chiar cu somonul salbatic primit saptamana trecuta de la Departamentul de Agricultura al SUA si #AlaskaSeaFoodRomania.
De ce tocmai din Alaska? Pentru ca acolo respectarea ecosistemului somonului salbatic este protejata prin lege. Astfel pescuitul se face in mod responsabil fara a afecta numarul pestilor ramasi in apa si fara a afecta calitatea apei. Pestele este apoi prelucrat imediat, congelat si transportat in conditii de maxima siguranta si sterilitate.
Somonul salbatic este extrem de bogat in nutrienti, proteine si omega 3. Iar faptul ca traieste intr-un mediu sustenabil, inotand si hranidu-se in libertate, face ca procentul de grasime sa fie foarte scazut.
Daca va intrebati de ce culoarea pestelui este atat de aprinsa, este pentru ca aceasta este culorea naturala a somonului salbati. Cu cat aceasta este mai pala cu atat creste procentul de grasime.
Poate fi gatit cu usurinta atat de o mama preocupata de alimentatia sanatoasa a micutilor ei, dar si de un chef, intr-un restaurant sofisticat.
Si un fun fact: aceasta a fost prima data cand am gatit cu un “Ulu” – un cutit vechi de peste 3000 de ani, a carui denumire inseamna “cutitul femeii”.
Puteti gasi somonul salbatic, afumat, proaspat sau congelat, dar si caviarul de somon in majoritatea hypermarketurilor din Romania, trebuie doar sa va uitati dupa #AlaskaSeaFoodRomania.
Afla mai multe despre somonul salbatic de pe www.alaskaseafood.ro
Urmareste pasii retetei aici: