E foarte simplu, credeti-ma. Desi tofu poate fi de multe ori un ingredient plictisitor si fara gust, il puteti transforma in ceva delicios. Daca folositi tofu in saramura, trebuie mai intai sa il lasati sa stea 15 minute in apa curata, astfel incat sa iasa excesul de sare. Apoi il infasurati bine bine in servetele de hartie si il presati fie cu palmele fie cu o fafurie, astfel incat apa sa iasa. Il condimentati cu boia afumata si il frecati cu usturoi pe toate partile. La final il feliati si prajiti intr-o tigaie fara ulei.
Iar in salata aceasta e siiiii mai bun!
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 300g tofu in saramura
- Boia afumata
- Usturoi
- O salata verde
- 2 castraveti mici
- Rosii cherry
- O legatura de ridichi
- 50 g de nuci
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lingura de otet de mere
- . 1 lingura de ulei de masline
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati tofu dupa cum va povesteam mai sus, presat pentru a elimina apa si sarea, condimentat cu boia si usturoi, feliat si prajit pe ambele parti intr-o tigaie fara ulei
- Rupeti salata verde cu mainile, astfel nu se va oxida si va ramane proaspata
- Feliati rosiile, castravetii, ridichile si ceapa verde
- Amestecati toate legumele
- Adaugati tofu prajit si nucile
- Adaugati uleiul de masline si otetul si amestecati doar inainte de a servi, astfel evitati ca legumele sa devina moi.
