O reteta rapida, simpla si delicioasa, perfecta pentru weekend. Somonul si sosul alb fac o pereche minunata, iar un strop de lamaie si spanacul proaspat aduc un plus de prospetime preparatului. Puteti savura o portie din acest deliciu cu paine proaspata, mamaliguta calda sau chiar ca sos pentru paste.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 3 fileuri de somon
- 1 lingura de ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- 200ml smantana de gatit
- 5 catei de usturoi
- 1 cub de legume
- 100g baby spanac proaspat
- 250ml apa calduta
- 1 lingurita rasa de faina
- Optional: parmezan ras
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa turnati uleiul de masline, asezati cele 3 fileuri de somon si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o crusta aurie la exterior.
- Adaugati usturoiul tocat si stoarceti sucul de la o lamaie peste fileurile de somon.
- Cand usturoiul incepe sa devina auriu si sa se prajeasca, adaugati smantana de gatit amestecata cu lingurita rasa de faina, cubul de legume si apa calduta.
- Lasati sa fiarba cu capacul pus aproximativ 5-7 minute.
- Opriti focul, adaugati baby spanacul si amestecati. Acoperiti cu un capac si mai lasati sa stea inca 5 minute inainte de a servi.
- Optional serviti cu parmezan proaspat ras deasupra.