O reteta rapida, simpla si delicioasa, perfecta pentru weekend. Somonul si sosul alb fac o pereche minunata, iar un strop de lamaie si spanacul proaspat aduc un plus de prospetime preparatului. Puteti savura o portie din acest deliciu cu paine proaspata, mamaliguta calda sau chiar ca sos pentru paste.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 3 fileuri de somon
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • 200ml smantana de gatit
  • 5 catei de usturoi
  • 1 cub de legume
  • 100g baby spanac proaspat
  • 250ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de faina
  • Optional: parmezan ras
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa turnati uleiul de masline, asezati cele 3 fileuri de somon si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o crusta aurie la exterior.
  3. Adaugati usturoiul tocat si stoarceti sucul de la o lamaie peste fileurile de somon.
  4. Cand usturoiul incepe sa devina auriu si sa se prajeasca, adaugati smantana de gatit amestecata cu lingurita rasa de faina, cubul de legume si apa calduta.
  5. Lasati sa fiarba cu capacul pus aproximativ 5-7 minute.
  6. Opriti focul, adaugati baby spanacul si amestecati. Acoperiti cu un capac si mai lasati sa stea inca 5 minute inainte de a servi.
  7. Optional serviti cu parmezan proaspat ras deasupra.