Azi va prezint o reteta de rulouri sarate cu doua dintre ingredientele mele preferate: mozzarella si leurda. Invelite impreuna cu ciuperci delicioase intr-un aluat pufos si aromat. Se potrivesc de minune pe orice masa de sarbatoare, dar va puteti bucura de ele la orice masa dintr-o zi normala.

Am folosit rulouri de mozzarella Fresca Rollo de la Delaco care imi fac de fiecare data munca mai usoara datorita formei lor speciale, desfaci ruloul, il intinzi peste aluat si rulezi. Dar hai sa va arat cat de usor se fac aceste pufosenii.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 550g faina alba (si extra pentru pudrat suprafata de lucru)
  • 10g drojdie uscata
  • un praf de zahar
  • un praf de sare
  • 120ml lapte caldut (puteti folosi si vegetal)
  • 3 oua
  • 150 unt la temperatura camerei
  • Pentru intins aluatul: ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutura: 300g ciuperci
  • 2 legaturi leurda
  • 2 pachete mozzarella Fresca Rollo
  • ceapa verde sau praz
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou pentru uns rulourile
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati faina, zaharul, drojdia si sarea. Adaugati ouale si laptele caldut. Amestecati si apoi adaugati si untul (cate un cubulet pe rand).
    Framantati pana cand obtineti un aluat moale si lipicios.
  3. Cu mainile pudrate cu faina luati aluatul lipicios si modelati o bila mare de aluat pe o suprafata curata, pudrata cu faina. Mutati intr-un bol mare, bine uns cu ulei si acoperiti cu folie sau o panza curata.
  4. Lasati aluatul la dospit aproximativ 1 ora, pana cand devine maleabil si usor de modelat.
  5. Intre timp pregatiti umplutura astfel: tocati legumele si ierburile, calitile in cateva picaturi de ulei 2-3 minute, cat sa fie putin gatite, dar nu complet.
  6. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti o foaie de aproximativ 30x40cm si intindeti umplutura.
  7. taiati si rulourile de mozzarella in benzi groase de 3-4 cm si asezatile peste umplutura. Pastrati cate 5 mm intre benzile de mozzarella, aici veti taia aluatul)
  8. Taiati benzile de aluat cu umplutura in spatiile dintre fasiile de mozzarella si rulati fiecare rulou.
  9. Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati putin spatiu intre rulouri (e posibil sa aveti nevoie de doua tavi daca acestea sunt mai mici, cum am folosit eu de exemplu o tava rotunda de 29cm diametru).
  10. Ungeti fiecare rulou cu ou batut si coaceti timp de 40 de minute la 170C sau pana cand cresc si capata o nuanta auriu-maronie.