Pun pariu ca si tie iti starnesc ceva amintiri mini pateurile astea. Pufoase, super gustoase si cu doar cateva ingrediente, mini pateurile cu umplutura de telemea si ceapa verde, crusta aurie si mult susan, te trimit cu gandul la gustarile luate pe graba in drum spre liceu sau facultate.
Le gaseam mereu fierbinti la chioscul din statia de tramvai, dar cum ar fi sa le gasim acum si la noi in bucatarie?
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- un pachet foietaj decongelat
- 2 oua
- 300g telemea
- 1 legatura de ceapa verde proaspata (puteti folosi si alte verdeturi proaspete)
- Seminte de susan pentru decor
- Instructiuni
- Intr-un bol larg sfaramti telemeaua si amestecati cu 1 ou si ceapa verde tocata marunt.
- Pe o suprafata antiaderenta intindeti aluatul foietaj (o foaie dintr-un pachet de doua foi)
- Taiati aluatul in dreptunghiuri in functie de cat de mari doriti sa fie pateurile.
- Pe jumatate de dreptunghi asezati cate 2-3 lingurite din amestecul de telemea.
- Lipiti jumatatea goala peste jumatatea cu branza, apasand usor cu degetele pe margine.
- Crestati fiecare mini pateu pentru a face niste mici gaurele deasupra acestora.
- Bateti cel de-al doilea ou si intindeti cu o pensula pe fiecare pateu. Presarati apoi semintele de susan.
- Preincalziti cuptorul si coaceti la 200C timp de 10-15 minute.