Azi vreau sa va arat cum puteti face acasa un delicios Quiche Lorraine in varianta cu mai putine grasimi, dar acelasi gust fabulos si textura cremoasa.
Am inlocuit smantana cu iaurt si am folosit in loc de bacon sunca Slim Fit de la Perutnina, ce are acum mai putina sare si grasimi decat majoritatea produselor de acest gen, pastrand insa gustul autentic.
Sa va mai zic si ca e gata in mai putin de o ora?
Hai sa va povestesc cum se face:
Aveti nevoie de:
-1 foaie aluat foietaj;
-5 oua;
-450ml iaurt;
-1 legatura ceapa verde;
-1 lingurita sare;
-1 lingurita piper;
-250g sunca Slim Fit cu piept de pui.
Folositi o tava rotunda de tarta pe care intindeti aluatul. Asigurati-va ca stratul este bine presat pe marginile tavii si taiati aluatul in plus ce iese in afara tavii.
Intr-un bol larg amestecati ouale, iaurtul, ceapa si sunca. Condimentati si turnati peste aluatul din tava.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 40-45 de minute sau pana cand aluatul devine auriu-maroniu si umplutura devine ferma la suprafata.
O puteti servi alaturi de o salata proaspata sau o puteti felia si pastra in frigider pentru a va asigura pranzul sau pachetul pentru zilele urmatoare.
E delicioasa si cu un sos cremos din iaurt si ceapa verde sau usturoi.
Sper sa va placa!