Sirniki sunt combinatia perfecta intre papanasi si pancakes dupa parerea mea. Sunt moi si pufosi, cheesy si perfecti pentru a fi mancati la micul dejun sau ca gustare cu toppinguri atat dulci, cat si sarate.

Sunt geniali cu dulceata si putina smantana, sau cu crema de branza si legume proaspete.

Si desi avem putine ingrediente, obtinem undeva in jur de 20-30 de sirniki buni de savurat alaturi de cei dragi.

Branza Cottage de la Delaco le da textura perfecta si se omogenizeaza usor intr-un aluat extra usor de facut.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 2 cutii branza Cottage Delaco
  • 2 oua
  • 10g praf de copt
  • 1 lingurita zahar
  • jumatate de lingurita sare
  • 100g faina/gris
  • optional: 2 linguri de ulei de masline adaugat treptat in tigaie, daca nu folositi o tigaie antiaderenta.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele pana cand obtineti un aluat moale si omogen.
  3. Puneti la incins o tigaie antiaderenta.
  4. Cu o lingurita, direct in tigaie formati mici “gramajoare” de aluat pastrand 2-3 cm intre fiecare sirniki. Acestia vor creste destul de mult in timpul gatirii.
  5. Gatiti cate 2-3 minute pe ambele parit sau pana cand sunt bine rumeniti si fermi.
  6. Repetati pana terminati aluatul.
  7. Savurati cu toppingurile preferate.