Stiti deja cat de mult imi plac quicheurile si in cat de multe si delicioase moduri pot salva resturile #DeNearuncat de prin frigider.
Dar nu intotdeauna avem timp sa parcurgem toti pasii unui quiche traditional, asa ca astazi sarim peste pregatirea aluatului si facem un Quiche fara crusta cu resturile de legume de prin frigider si multa mozzarella.
Ingredientul meu secret e intotdeauna Mozzarella Gourmet de la Delaco pentru ca, nu-i asa? nu exista preparat pe care mozzarella topita sa nu il faca si mai bun, sau membru al familiei care sa nu o adore.
E un adevarat “must-have” pentru pizza si pune intotdeauna in valoare aluaturile pufoase sau crocante, legumele, sosurile, ok…cam orice, inclusiv resturile de prin frigider sau preparatele de care v-ati plictisit si au nevoie de un “upgrade”.
Dar se potriveste de minune si in tarte sarate rapide ca acest quiche care a fost gata in 30-35 de minute.
Hai sa va zic de ce aveti nevoie pentru deliciul acesta colorat:
-5 oua;
-200ml smantana lichida;
-100g faina;
-10g praf de copt;
-1 lingurita de sare;
-1 praf de piper;
-1 ardei;
-1 rosie;
-50g ciuperci;
-3 fire de ceapa verde;
-200g Mozzarella Gourmet Delaco.
Va arat in filmarea de mai jos cum puteti prepara acest deliciu:
Tapetati o tava rotunda cu hartie de copt (am folosit o tava de 26cm).
Intr-un bol amestecati: ouale, smantana lichida, faina, proaful de copt, sarea si piperul. Turnarti apoi aluatul obtinut in tava.
Tocati legumele si presarati peste aluatul turnat in tava.
Taiati mozzarella cubulete si presarati peste legume.
Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand quicheul este bine rumenit la suprafata. Lasati sa se raceasca 10-15 minute inainte de a felia si savurati alaturi de o salata bogata si colorata.